Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2016 12:02 - Незабравима почивка в Родопите
Автор: travelwithpolina Категория: Туризъм   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.06.2016 12:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стопли се времето и започнахме да се оглеждаме накъде да поемем през уикендите и предстоящите почивни дни. Преди дни говорихме с познати, които през лятото бяха почивали в Родопите. Искаше ни се и на нас да разнообразим малко програмата и да се отправим към планината, за която само бяхме чували.

imageПриятелите ни обобщиха впечатленията си от почивката само в една дума – „Вълшебство!“. Как да не се поинтересуваш от възможностите за почивка там?
Препоръчаха ни да отседнем в къща за гости „При Баръма“ в село Вишнево.
За да сме сигурни, че няма да сбъркаме, разузнахме какво предлага къщата и какво можем да посетим в района на селото.

Оказа се, че къщата за гости предлага почивка на невероятно достъпни цени. Стаите, които гостите могат да ползват са обзаведени с дървени мебели, които внасят много уют и топлина, разполагат с баня, телевизор и интернет. В цената на стаята влиза и храненето на гостите. Хотелчето може да приюти 32 човека. Разполага с един луксозен апартамент, два традиционни и десет двойни стаи.

Комплекса има открит бар-ресторант и приятна механа, в която гори камина. Там можете да опитате от чудните родопски ястия. Непосредствено до бара се намира и басейна.

Село Вишнево е съвсем близо до много исторически забележителности, които трябва да се посетят на всяка цена. Единият важен за посещение обект е Перперикон. Това, както знаем от историята, е най- големия на Балканския полуостров мегалитен комплекс. Светилището може да бъде посетено по предварителна заявка или индивидуално.

Другият уникален обект близо до Вишнево е тракийското светилище Татул.
В допълнение на тези два исторически комплекса можем да прибавим и Дяволският мост на река Арда, който съществува повече от 300 години.   

При хубаво време винаги можете да поемете към планинските висини, да се потопите в дълбоките вековни гори, да се насладите на величествените водопади или да разгледате някоя от многото забележителни пещери.
Близо се намира и Роженската обсерватория, която се намира в местността Роженски ливади.

imageСкалният феномен Чудните мостове се намират в подножието на връх Голям Персенк. Тази красота е сътворена от дейността на река Еркюприя в миналото.
Няма да продължавам с изброяването на забележителностите, които заслужават внимание. Всички са еднакво ценни и красиви. Невероятна е и природата в Родопите и спокойствието, което дарява.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travelwithpolina
Категория: Туризъм
Прочетен: 18507
Постинги: 4
Коментари: 4
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930